pühapäev, 13. detsember 2009

Statistika: Kui paljudel gümnasistidel käivad päkapikud?

Tegime meedia projekti raames ülegümnaasiumilist küsitlust: ''Kui paljudel gümnasistidel käivad päkapikud?''

Algselt tundus, et gümnaasiumi õpilased on päkapikkude jaoks juba liiga vanad. Kuid tulemusi vaadates võime järeldada, et päkapiku traditsioon püsib ka vanemate laste südametes ja peredes.

Kõige rohkem päkapikke käib 11 B klassis, kus kahel poisil kaheksast ja üheksal tüdrukul üheksateistkümnest käivad päkapikud. Kokku 27 õpilasest tahab 10, et ka neil käiks päkapikud.
Teist ja kolmandat kohta jäid jagama 10 B ja 12 B klass, kus esimeses käivad päkapikud ühel poisil ja seitsmel tüdrukul ning teises kaheksal tüdrukul ja mitte ühelgi poisil (15 õpilasest).
Viimane koht kuulub aga 10 A klassile, kus kolmel poisil kaheksast ning kolmel tüdrukul kuueteistkümnest käivad päkapikud. Kokku 21 õpilasest kuus tahavad, et neil käiksid päkapikud.

109st vastanust 47 õpilasel käivad päkapikud ning 43 tahavad, et mehikesed neidki külastaksid.
  • Tulemused pole kahjuks nii täpsed kui me tahame, et oleks, sest nendel päevadel, kui küsitlust tegime, olid paljud õpilased haiged. Loodame, et sel ajal puudunud õpilasi rõõmustavad päkapikud oma külastustega.
Protsentuaalselt näeb statistika välja aga veidi teistsugune:
(paremaks vaatlemiseks vajutage pildile)




Esimese koha napsab 12B lükates 11B teisele kohale, kuna viimases oli kaksteist vastajat rohkem. Teised säilitavad sama positsiooni.


Toredat jõulukuud! : )